KAMPEN FÖR LIVET

I KAMPEN FÖR LIVET SPELAR VI ALLA I SAMMA LAG

Hösten 2017 startade Kampen för livet, en storsatsning på att få fler givare av blodstamceller att anmäla sig till Tobiasregistret. Först ut var SHL med Malmö Redhawks i spetsen. Här hade man på nära håll sett hur skört livet är när Jesper Mattsson, assisterande tränare för Malmö Redhawks, son Oliver Mattsson endast 13 år drabbades av en allvarlig blodsjukdom. Klubben ville göra något, hjälpa till. Så togs initiativet till Kampen för livet och snart var hela hockey-Sverige med i matchen. Till slut hade alla SHL-klubbar dedikerat en hemmamatch till Tobiasregistret för att sprida information och få fler att anmäla sig som givare. Resultatet överträffade alla förväntningar: 10 827 nya givare under säsongen. För det är vi oerhört tacksamma – och motiverade att fortsätta. Återigen möts hockey-Sverige i kampen för livet! Engagemanget bland både klubbar och spelare är stort. Men när det gäller att rädda liv spelar vi alla i samma lag.

LAKERS LADIES
VS HV71-RIOTS I KAMPEN FÖR LIVET

Nu ger sig även spelarfruar och flickvänner in i Kampen för livet. 24 februari drar tjejerna i Laker Ladies och HV71-riots på sig utrustningen för att mötas i en välgörenhetsmatch på Vida Arena i Växjö. Förutom en spännande uppgörelse på isen blir det fullt med aktiviteter, puckförsäljning mm. Vinsten går oavkortat till Tobiasregistret, för att stödja det viktiga arbetet med att få fler unga (18-35 år) att anmäla sig till registret.

Sponsorerna är klara och lagen har med olika aktiviteter redan nu samlat in hela 45 000 kronor! Vi är otroligt tacksamma för deras engagemang och hoppas såklart att det ska inspirera fler till liknade aktiviteter.

DITT LIVS MATCH

Att ge blodstamceller är egentligen ganska enkelt. Men för att hitta en lämplig givare, måste givarens och mottagarens blodstamceller vara väldigt lika. Trots att det i dagsläget finns över 33 miljoner givare registrerade runt om i världen finner ca 30 % av alla patienter aldrig en passande givare. Så för att ge fler patienter chansen till ett frisk liv, behövs fler givare. Det är därför vi behöver vara många i Tobiasregistret. När det verkligen gäller kan du vara den där enda givaren som matchar.

HJÄLP OSS VÄXA

Du som är mellan 18 - 35 år är välkommen att anmäla dig till Tobiasregistret. Kan du inte själv bli givare, är det lika viktigt att vi får din hjälp med att sprida information om registret. Imorgon kan det vara din insats som räddar någons liv!

Gå med i Tobiasregistret

SHL SPELARNAS PERSONLIGA INLÄGG

Se filmerna här

SPRID BUDSKAPET

Tobiasregistret behöver bli fler, så hjälp oss att sprida budskapet. Dela gärna med dig av en bild när du anmält dig (för det tänker du väl göra?) och uppmana dina vänner att göra samma sak. #tobiasregistret #kampenförlivet