fbpx

#TopsaFörLivet

Under Järvaveckan genomför Barncancerfonden och Tobiasregistret initiativet #TopsaFörLivet för att få fler att registrera sig som givare i det svenska blodstamcellsregistret. Omkring 300 barn i Sverige drabbas av cancer varje år. En tredjedel får leukemi, blodcancer. En passande HLA-matchning med en givare kan vara livsavgörande för de svårast sjuka barnen. Det behövs fler givare; idag står var tredje patient i behov av en stamcellstransplantation utan en passande donator.

En enkel topsning av kindens insida kan komma att rädda liv. #TopsaFörLivet du också!

Du träffar oss söndag 10/6, tisdag 12/6 samt onsdag 13/6 kl 15.30 - 20.00 vid tältplats B05. Här kan du anmäla dig på plats och bli en del av Tobiasregistret, en del av kampen för att rädda fler liv!

Elliots chans till överlevnad

När Elliot föddes var vi alla överlyckliga, speciellt storasyster Alicia! Som hon hade längtat! Men rätt så snart märkte vi att något inte stod rätt till. Elliot var väldigt missnöjd, hade svullen mage och fick blödningar under huden när han skrek. Efter månader med provtagningar och ultraljud fick vi till sist det bekräftat efter ett benmärgsprov; vår lilla bebis led av en ovanlig form av benmärgscancer, leukemi. Hela världen rasade den där dagen...

Markus Kirsten en potentiell livräddare

Sommaren 2016 var Barncancerfonden och Tobiasregistret på plats under Almedalsveckan i Visby för att engagera nya stamcellsdonatorer genom kampanjen Topsa för livet.

Kontakta oss

Michael Nordh GrateVD - Tobiasregistretmichael.nordh.grate@tobiasregistret.seTel: 0704 84 11 04

Amelie FurborgKampanjansvarig - Barncancerfondenamelie.furborg@barncancerfonden.seTel: 070-415 64 67